Wycieczka firmowa do Austrii na piwo i wino
Wyjazd firmowy do Austrii w klimacie piwa i wina! W pierwszym dniu wizyta w Wiedniu z degustacjami piw w wybranych browarach restauracyjnych serwujących austriacką klasykę piwną i propozycje nowofalowe. Drugi dzień to wizyta w uroczej Dolinie Wachau połączona z degustacjami win. Wspólne degustacje piw i win to także doskonała okazja do integracji grupy lub współpracowników.
Winiarsko piwny mix
(2 dni)
Proponowany program wycieczki:
1 dzień
Wyjazd z Polski z umówionego miejsca we wczesnych godzinach porannych. Przejazd przez Czechy i Austrię do Wiednia. Po przyjeździe do miasta pierwsza degustacja w wybranym minibrowarze lub multitapie, a następnie spacer po centrum Wiednia. Przejście przez obszar Hofburgu – zimowa rezydencja Habsburgów w stronę kościoła Augustianów oraz Opery. Dalszymi punktami na trasie są ulice handlowe Kohlmarkt i Graben oraz katedra św. Szczepana. Po spacerze druga degustacja piw z jednodaniowym obiadem w wybranym minibrowarze lub restauracji. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie i czas na odświeżenie. Wieczorem wyjazd do wybranego minibrowaru na ostatnią w tym dniu degustację połączoną z jednodaniową kolacją. Powrót do hotelu na nocleg.
2 dzień
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu, przejazd w stronę Doliny Wachau do miasta Krems na spacer po jego zabytkowym centrum. Na trasie przejścia, m.in.: brama miejska Steiner Tor, średniowieczny Gozzoburg oraz Kościół Pijarów i Kościół św. Wita. Po spacerze przejazd do wybranego winiarstwa na pierwszą degustację wina. Następnie przejazd wzdłuż naddunajskiej Doliny Wachau do Melku, gdzie zaplanowany jest spacer po miasteczku i terenie opactwa oraz kolejna degustacja win. Powrót przez Dolinę Wachau i postój na spacer w jednym z najbardziej rozpoznawalnych miasteczek doliny – Dürnstein. Na trasie spaceru brama miejska Kremser Tor, główna ulica miasteczka – Hauptsrasse, Zamek Dürnstein. Wyjazd z Dürnstein późnym popołudniem i powrót do Polski do miejsca wyjazdu w godzinach nocnych.
Ze względu na specyfikę wyjazdu jego realizacja najlepiej sprawdza się w mniejszych grupach, około 25 – 30 osobowych.
Przy większych grupach sposób realizacji programu, wybrane piwiarnie, restauracje lub minibrowary zostaną dopasowane do wielkości grupy.
Ostateczny program i kolejność zwiedzania uzależniona jest od dostępności miejsc, w których planowane są degustacje i posiłki.
Cena:
Kalkulowana indywidualnie na podstawie specyfikacji otrzymanej od Klienta
Aby otrzymać indywidualną ofertę dla Państwa grupy proszę o kontakt z biurem